De fotograaf

Ervaringen, emoties en mooie momenten creëren en deze behouden om later op terug te kijken en te delen met anderen. 

Als fotograaf breng ik deze herinneringen, ervaringen en emoties in beeld. Het mooiste wat je iemand kunt geven is jezelf! Dus wordt het tijd dat ik mezelf aan jullie laat zien.

Het fotograferen geeft me energie, voel me altijd vereerd om anderen te mogen vast leggen. Met empathie, respect, geduld, ongedwongen, relaxte manier. Bijzonder om even onderdeel te mogen zijn van iemand zijn leven.

_DSC4334
P9230589
SVT 22-3-14 Diana-24
SVT 22-5-7-80
Tonny.22.11.29-5
SonjaMonet
20221217_131848

Vanaf mijn 16e ben ik gaan gitaar spelen, eerst zelf pingelen op mijn slaapkamer en later op les. Mijn gitaar staat netjes (soms onder het stof) in mijn huiskamer zo denk ik dat ik hem sneller pak om te spelen, maar eerlijk gezegd staat hij er nu voor de sier...

Er lopen naast mij in huis een kat en 2 pubers rond.

Hou van een beetje humor in de foto. Heb mee gedaan met een project van een andere fotograaf om een schilderij na te maken van een beroemde meester. Ik dacht meteen aan de schilderijen van Monet, dus op een koude dag met een lange jurk de duinen in! Heel gaaf om eens voor de camera te staan en te weten hoe dat is. Al sta ik er toch liever achter!

Woorden en zinnen die nog meer bij mij passen zijn:  genieten van het moment zelf en de kleine de kleine dingen, zintuigen, dementie, zorg, herinneringen, helpen, onrecht, gelijkwaardigheid, positief

De vele jaren dat ik heb gewerkt met mensen met een dementie ben ik erachter gekomen hoe belangrijk herinneringen zijn voor mensen. Hoe belangrijk het moment op zich is. Al is de dochter/zoon alweer vergeten zodra ze de deur uit zijn, het goede gevoel en stemming blijft die dag veel langer hangen. 

Zo nu even genieten van een heerlijke beker jasmijn thee. Beluister deze podcast waar ik in gesprek ben met Ingrid over fotografie!